Кламер БГ - Новини: Йончева ще покаже разследване за корупция в правителството

Йончева ще покаже разследване за корупция в правителството

България

|
Съб, 26 Ян 2019г. 12:23ч.
Йончева ще покаже разследване за корупция в правителството

Депутатът от БСП Елена Йончева подготвя разследване, с което ще докаже корупция в най-високите етажи на властта. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на конгреса на социалистите в събота.

Говорителят на парламентарната група на БСП анонсира в интервю за Mediapool, че работи по нова тема. Тя не даде подробности, но подчерта, че в близките дни ще се разбере за какво става дума. "Знам доколко това ще ги притесни", каза тогава Йончева.

В събота пред делегатите на конгреса на БСП Нинова разкри малко повече.

"Елена ще докаже корупция по най-високите етажи на властта с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства. Там отговорност няма да носи някой директор на агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи", каза лидерът на БСП.

Разследването на Йончева щяло да бъде излъчено следващата седмица по новосъздадената партийна телевизия на БСП

- "Българска свободна телевизия" (БСТВ).

Нинова предложи конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева, която тази седмица беше обвинена в пране на пари от КТБ.

"Елена има нужда в тези дни от нашата подкрепа. Тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. Това не е декларация в защита на частния случай, а битка за държавността. Това е битка за правовата държава, срещу корупцията", обясни лидерът на БСП.

Преди да заговори за разследването, Нинова за пореден път обяви, че обвинението срещу Йончева е опит за сплашване. "Заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби при оградата на границата, "Кумгейт", строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди", добави Нинова.

По време на речта си тя не пропусна да разкритикува премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. "Докато си правят дискотека и диджеят им пуска сини и червени лампи, народът се топи. Един средно голям град като Разград изчезва всяка година", каза Нинова, като така направи препратка към думите на Борисов към ГЕРБ миналата седмица, че ако не им "светне червената лампичка", той ще им "светна синята".

"Корабът на управлението потъва и първи го напускат "Обединени патриоти. Те досега осигуряваха попътен вятър, но днес се опитват да се спасят като се разграничат. Г-н Каракачанов предлага данък лукс. Кой е забравил, че само преди месец приехме бюджета? Сидеров казал, че не е във властта, а в същото време гласува против вота на недоверие на БСП. Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията, не може да даде стабилност на управлението и сигурност на държавата. Разбира се, той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в кризисни моменти", каза Нинова по време на речта си.

mediapool.bg