Кламер БГ - Новини: Реалността в София: Разхождаш се и някой ти избива зъбите, защото си по-шарен

Реалността в София: Разхождаш се и някой ти избива зъбите, защото си по-шарен

България

|
Ср, 13 Фев 2019г. 12:27ч.
Реалността в София: Разхождаш се и някой ти избива зъбите, защото си по-шарен

В неделя следобед Галя Петкова се разхожда с кафе в ръка и с кучето си в центъра на София. Всичко е идеално до момента, когато случаен човек, с когото тя се разминава, решава, че е облечена твърде шарено за пейзажа и вкуса му. Резултатът е светкавичен: юмрук в лицето, два избити зъба, трети, който е почти изгубен, и други два зъба, които може и да бъдат спасени.

"Винаги съм смятала и вярвала, че в София хомофобията е само по време и около прайда. До вчера (неделя – б.р.). Беше прекрасен пролетен слънчев ден. Взех си любимото кафе и тръгнах да се разхождам по локалното на "Черни връх". Бях с Декстър (куче-бишон фризе със син гребен). Разкошно, весело и леко лудо куче, което се радва на всичко. Пред сладкарница "Неделя" се разминах с нормално изглеждащ мъж на около 40 години, който погледна кучето, след това мен и каза: "Педал долен", разказва Петкова.

Това се случва на тротоара на "Черни връх" в посока центъра между хотел "Хемус" и подлеза на НДК при Моста на влюбените в 16 часа.

Историята продължава доста зле:"Беше прекалено слънчево да влизам във филма на някакъв тесногръд малоумник. Не реагирах. Само го погледнах и продължих. Пет минути и 200 метра по-късно, чух бързи стъпки зад гърба си. В момента, в който тръгнах да се обръщам, усетих юмрук в челюстта. Придружен с репликата: "Да не съм те видял повече в този район". Беше същият нещастен човечец, решил да раздаде справедливост. Резултатът е: 2 зъба по-малко и още 3 на които съдбата е неясна още. Удари ме и избяга. Избяга! Дотам му стигнаха топките".

Ударът в лицето се случва точно пред подлеза на НДК. Нападателят е решил да удари друг човек и да му забрани да се разхожда в центъра на града, защото нещо не му е харесало.

Галя Петкова обяснява, че полицията е реагирала адекватно. След обаждането полицаите са при нея буквално за секунди, но и районното не е далеч. Извършителят още не е заловен, но полицията веднага се е задействала, изискала е записите от охранителните камери на намиращата се близо банка, както и записите от трафик камерите.

В съдебна медицина историята е странна. Петкова получава медицинско за лека телесна повреда, въпреки че избитите зъби се водят средна телесна повреда. Но трябва да са избити напълно здрави зъби без следа от кариес дори. На въпроса как знаете, че зъбите са лекувани, след като липсват, отговор няма. Дали жената е пребита леко или с дълготрайни последствия, зависи от съдбата на останалите три засегнати зъба, които все още са в устата й.

"Какъв живот трябва да си живял и как трябва да се те възпитавали, за да тичаш и удариш човек, когото не познаваш, само защото изглежда различно и не се вписва в твоята рамка. В 4 следобед в неделя. В прекрасен слънчев ден, предрасполагащ усмивка и щастие. Аз, мило човече, ще продължа да се усмихвам (с 2 зъба по-малко на тоя етап),ще мине малко време и ще те забравя. А ти? Ще продължиш ли да дебнеш хората по улиците...", пише Галя Петкова на стената си в Фейсбук.

mediapool.bg