Кламер БГ - Новини: Прокурорските посещения при бити пенсионери продължават

Прокурорските посещения при бити пенсионери продължават

България

|
Вт, 07 Апр 2020г. 18:08ч.
Прокурорските посещения при бити пенсионери продължават

Ден, след като лично отиде до пловдивското село Трилистник, за да се срещне с нападнат пенсионер, главният прокурор Иван Гешев прати шефа на софийската апелативна прокуратура Радослав Димов във Враца. Поводът е същият – нападение срещу 80-годишна жена от града.

Тя е била ограбена в дома си в неделя вечерта. Нападателят е бил един. На възрастаната жена са нанесени удари, взети са пари, телефон и златен пръстен.

По случая е арестуван заподозрян – 14-годишно момче.

Във Враца Димов се срещна с дъщерята на пострадалата, съобщиха от прокуратурата. Той е уверил жената, че разлседването ще приключи в най-кратки срокове.

Радослав Димов (вляво) заедно със служители на МВР разговаря с дъщерята на пострадалата. Снимка: ПРБ

"Следим изкъсо нещата. Въпреки усложнената обстановка в страната, няма да престанем да полагаме усилия в това направление, напротив. Контролът е още по-засилен, тъй като очакваме, че ще има увеличение на този вид престъпления", каза Димов.

Изказването му е почти идентично с това на Гешев от понеделник.

"Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора", заяви главният прокурор.

mediapool.bg