Кламер БГ - Новини: Президентът подава команда "Шашкай се в различни посоки"

Президентът подава команда "Шашкай се в различни посоки"

България

|
Вт, 07 Апр 2020г. 18:14ч.
Президентът подава команда "Шашкай се в различни посоки"

"Не мисля, че в тази ситуация подобен режим е приложим. Първо, тук няма новобранци. Второ, не сме на занятие по строева подготовка, трето, и да бяхме – не е ясно коя команда трябва да изпълняваме: тази от 3-и март, тази за сваляне на карантинните мероприятия от преди седмица и всичко това ми прилича на един жанр от Въоръжените сили, където някои с цел да унижи другия му дава командата "шашкай се в различни посоки", тези които са били на служба, могат да си я спомнят". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев, след като по-рано във вторник президенът Румен Радев се обърна към премиера Бойко Борисов с цитата на Гьоте "Няма нищо по-страшно от активната глупост" и инструктира депутатите: "Кръгом и бегом към месец март да си дарите заплатите".

"За съжаление в последно време влизаме устойчиво в режим да се използва военна терминология за описание на различни социални, икономически или политически процеси, което е лошо, защото те няма как да бъдат обяснени с военна терминология. Целта ни не е да дадем ответен огън във връзка с нападките на господин президента по отношение на нашата работа, а да внесем яснота по отношение на реда на снабдяване на болници и други здравни учреждения със защитни предпазни материали".

"Както е казал Гьоте: "Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили и са го разбрали", добави Томислав Дончев.

mediapool.bg