Кламер БГ - Новини: От събота ремонтът при Владая се увеличава с още 900 метра

От събота ремонтът при Владая се увеличава с още 900 метра

България

|
Пет, 26 Окт 2018г. 18:13ч.
От събота ремонтът при Владая се увеличава с още 900 метра

В събота - 27 октомври, започва ремонтът на още 900 метра от първокласния път София - Перник. Това е отсечката от гара Владая до разклона за Горно Драгичево (от км 281+100 до км 282), съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От четвъртък - 25 октомври, се ремонтират 600 м, в участъка от четирилентовото платно при местността Черния кос до входа на Владая (от км 278+556 до км 279+170). Общо по двата участъка ще се обновят 1.5 км от пътя.

В събота и неделя ще има по една лента във всяка посока на движение в участъка от гара Владая до разклона за Горно Драгичево.

От понеделник - 29 октомври до 1 ноември (четвъртък) трафикът ще се осъществява двупосочно в едно платно и ще се регулира със светофарна уредба.

По една лента за движение във всяка посока има в момента и в участъка от четирилентовото платно при местността Черния кос до входа на Владая.

От 21 часа на 2 ноември до 5 часа сутринта на 3 ноември и в двата участъка ще се работи през нощта и тогава ще бъде изцяло ограничено движението по първокласния път София - Перник. Трафикът ще бъде насочен по магистрала "Люлин".

Пътноподдържащото дружество е максимално мобилизирано да завърши ремонта колкото се може по-бързо, за да не се затруднява трафикът през Владая.

Агенция "Пътна инфраструктура" се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но извършваните ремонтни дейности са необходими за безопасността на движението при предстоящата зима, е посочено в съобщението.

mediapool.bg