Кламер БГ - Новини: Протестът срещу Валери Симеонов се обяви и срещу политическия цинизъм

Протестът срещу Валери Симеонов се обяви и срещу политическия цинизъм

България

|
Пет, 26 Окт 2018г. 19:29ч.
Протестът срещу Валери Симеонов се обяви и срещу политическия цинизъм

Протестът с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов продължи за пета поредна вечер и в петък като участващите в него обявиха, че той вече е не само за неговата оставка, но и за повече морал в политиката и срещу цинизма в нея.

Традиционно шествието тръгна от сградата на Министерския съвет, за да стигне пред централата на партията на Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) на бул. "Раковски". Там събралото се множество отново блокира движението на автомобили и хвърляше яйца и тоалетна хартия срещу сградата в знак на недоволство от думите на Симеонов, който преди дни нарече протестиращите май "кресливи жени с уж болни деца". Под натиска на коалиционния партньор ГЕРБ вицепремиерът се извини, но отказа да подаде оставка.

Събиращите се от пет дни няколкостотин души обаче се заканват да продължат с протестите, докато Симеонов си тръгне от властта.

"Ние не искаме извинение, а оставка! Валери Симеонов няма място в управлението на страната“, категорични са майките и подкрепящите ги хора.

Те тоново носеха черните знамена и плакати, разнообразени този път с надписи "Вие сте на всеки километър, но ние сме един до друг“, "Ние сме вашите работодатели. Валери, уволнен си!“. Пред сградата на Министерския съвет момче носеше надпис "Пич, подай оставка! Имам да пиша домашни“, предаде БГНЕС.

Сн. БГНЕС

Протестът за свалянето на Валери Симеонов е протест за повече морал в политиката, заявяват майките на деца с увреждания.

Те изразиха задоволство от това, че по-рано през деня всички депутати единодушно са гласували на първо четене законите за хората с увреждания и за личната помощ, които поставят началото на реформата. "За нас беше важно, че депутатите от всички политически сили заговориха на нашия език - срещу порочната система на ТЕЛК, необходимостта да се прави индивидуална оценка на всеки човек с увреждане, да се направи регистър", каза Мая Стоицева, цитирана от БТА.

По думите на майките това, че българските парламентаристи са признали важността на реформата, за която те се борят от години, не означава, че протестите срещу Валери Симеонов ще спрат. Защото протестите са срещу цинизма и простащината в политиката, заявиха те.

След приемането на законите и на второ четене майките ще вдигнат палатката пред Народното събрание. Те се надяват и протестът им срещу Валери Симеонов да успее, защото по думите на Стоицева вицепремиерът не е обидил само майките, а всички българи, тъй като представлява политическата класа на страната.

mediapool.bg