Кламер БГ - Новини: Общински съветник от "Възраждане" е арестуван

Общински съветник от "Възраждане" е арестуван

България

|
Пет, 03 Ноем 2023г. 12:38ч.
Общински съветник от "Възраждане" е арестуван

Димитър Димитров, Снимка: Нова телевизия.

Общински съветник от партия "Възраждане" е арестуван по подозрение за участие в схема за купуване на гласове, съобщи Нова телевизия. Димитър Димитров, избран миналата седмица за член на общинския съвет в Земен, е задържан в петък сутринта от полицията в Перник. Арестът е след разследване на медията за множество адресни регистрации пред местния вот.

Седмици преди изборите в Земен са регистрирани 180 души. Част от тях са били на адреса на Димитров. Пред Нова телевизия той обяснява, че не помни колко са били, но уговорката, че един ще му поддържа двора, а друг – ще довърши жилището.

Проверка установява, че има новорегистрирани и в околните села, дори и на адреса на Жаблянския манастир. Част от тях вече са дерегистирани.

Самият Димитров отрича да е участвал в схема за купуване на гласове. След като бе задържан, той заяви, че не се притеснява.

Позицията на "Възраждане" е, че срещу е в ход политическа репресия.

"Кандидатът ни в Земен се изправя на балотаж срещу бившия директор на жандармерията от ГЕРБ. Понеже "Възраждане" ще спечели балотажа в Земен, ГЕРБ активират добре познатите им мутренски практики. Бившият шеф на жандармерията ползва жандармерията за политически натиск. Сега какво трябва да очакваме? Да арестуват и другите ни кандидати в Габрово и в Банкя?", заявяват от партията.

mediapool.bg