Кламер БГ - Новини: Общински съветник в София е бил нападнат и бит

Общински съветник в София е бил нападнат и бит

България

|
Пет, 08 Дек 2023г. 09:44ч.
Общински съветник в София е бил нападнат и бит

Снимка: бТВ

Общинският съветник в София Иван Алексиев е бил нападнат и бит от двама души. Това разказа самият той пред бТВ. Нападението е извършено в четвъртък близо до дома му. Преди това Алексиев е бил на заседание на Столичния общински съвет. На връщане е спрял да говори със свой съсед.

"Не знам откъде дойдоха двама мъже. Единият беше с маска, другият с шапка, прихлупена. В момента, в който се обърнах, ме напръскаха със спрей и започнаха удари", разказа той.

Преди това скандал не е имало. По време на побоя двамата не са казали нищо. Алексиев показа снимка, на която се вижда, че стои пред входа, а около него има петна от кръв.

След побоя той е отишъл във ВМА. Алексиев е със счупен нос и охлузвания по лицето. Той е дал показания в полицията.

Алексиев бе избран с подкрепата на "Възраждане". След това обаче напусна партията. Той подозира, че те стоят зад побоя, защото вече е бил заплашван.

"Причините са най-вероятно в бившата ми организация, предполагам. Все пак аз влизам от тяхната листа, бях кандидат за кмет на район „Люлин“. Така се стекоха обстоятелствата, че аз напуснах, имахме непреодолими различия с ръководството", заяви Алексиев.

Той допълни, че бил заплашван от човек от ръководството, но не спомена името му. Заканите били, че ще бъде унищожен и пребит. Тези думи стигнали до него от хора, пред които е говорено.

mediapool.bg