Кламер БГ - Новини: Кирил Петков отрече да е заплашвал министъра на електронното управление

Кирил Петков отрече да е заплашвал министъра на електронното управление

България

|
Пет, 03 Ноем 2023г. 14:39ч.
Кирил Петков отрече да е заплашвал министъра на електронното управление

снимка БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков определи като "плоска инсинуация и опит за отвличане на вниманието" обвиненията по негов адрес, че е заплашвал министъра на електронното управление Александър Йоловски. Той каза, че не е разпитван по случая от прокуратурата.

"Никога не съм говорил с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам идея защо е със засилена охрана", коментира Петков пред "Дневник" по повод медийните твърдения, че министърът и семейството му са получили засилена охрана през последните дни, които не са потвърдени официално от НСО и прокуратурата.

Историята с "натиска" върху Йоловски бе разпространена от същите депутати, които използваха доклада на ДАНС, за да се провокира изборна криза с премахването на машинния вот два дни преди местните избори.

ПП-ДБ и премиерът Николай Денков защитиха Йоловски от политическите атаки срещу него по повод сертифицирането на машините за гласуване и поведението на неговия заместник Михаил Стойнев.

Първо председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че министърът на електронното управление Александър Йоловски е казал по време председателски съвет в Народното събрание, че Кирил Петков и депутатът от "Демократична България" Божидар Божанов са му оказвали натиск. Ставало дума за обществени поръчки за 600 млн. лв, но не бе уточнено за какъв натиск по-точно става дума.

По-рано същия ден лидерът на групата на ИТН Тошко Йорданов също започна да говори за "корупционен натиск" над Йоловски.

Малко по-късно Божидар Божанов, който е бивш министър на електронното управление в кабинета "Петков", обясни, че всичко е измислица, но е готов да съдейства на разследващите.

mediapool.bg