Кламер БГ - Новини: Няма мигрантски натиск към България, денонощни патрули охраняват границата

Няма мигрантски натиск към България, денонощни патрули охраняват границата

България

|
Нед, 01 Март 2020г. 09:43ч.
Няма мигрантски натиск към България, денонощни патрули охраняват границата

Няколко хиляди сирийски бежанци продължават да чакат на границата на Турция, за да поемат към Европа през Балканите. От българска страна денонощни патрули охраняват границата, въпреки че към страната ни няма мигрантски натиск.

Десетки екипи на жандармерията и "Гранична полиция" покриват целия периметър на пограничната зона.

На ГКПП "Капитан Андреево" обстановката остава спокойна. Няма колони от преминаващи, макар че контролът на граничния пункт е завишен, съобщи бТВ.

Десетки екипи на жандармерията и "Гранична полиция" покриват целия периметър на пограничната зона.

Стриктно се охранява и границата с Гърция, през която също могат да влязат бежанци.

За тях е ясно, че в България се влиза трудно. Рисково е, защото тук биват регистрирани, я тяхната цел е първата им регистрация да бъде в страни като Германия, Франция, Белгия и Холандия.

Проблем е обаче, ако влязат в Гърция, тъй като по зелена граница могат да стигнат и в нашата страна. Поради това и усилията за охрана по границата ни с Гърция са доста по-големи, пише БНТ.

Ако се забележи група с мигранти, която наближава българска територия, към мястото веднага се изпраща патрул, който трябва да блокира навлизането в страната ни или да задържи групата.

Тази част от зелената граница между България и Гърция е лесна за преминаване и се намира близо до Пазаркуле, където гръцката гранична полиция в момента е блокирала няколко хиляди мигранти, които искат от Турция да влязат в южната ни съседка и да тръгнат към Европа.

mediapool.bg