Кламер БГ - Новини: Новият варненски булевард над 100 млн. лв. пропадна и без дъжд

Новият варненски булевард над 100 млн. лв. пропадна и без дъжд

България

|
Пет, 17 Апр 2020г. 21:42ч.
Новият варненски булевард над 100 млн. лв. пропадна и без дъжд

Новият варненски булевард "Васил Левски", в който бяха инвестирани над 100 млн. лв. от държавния бюджет, отново пропадна.

Този път в района на квартал "Максуда" се отвори огромна дупка. За инцидента съобщи фейсбук групата "Спаси Варна". От община Варна потвърдиха за възникналия проблем с настилката на булеварда.

Дупката е в едно от локалните платна. Тази част от булеварда е на около година. Проектът, който включваше ремонт на съществуващо 2-километрово трасе и изграждане на ново трикилометрово, се реализира в периода 2017 - 2019 г.

Авария на водопровод, захранващ пожарен хидрант в локалното платно на бул. "Левски", в участъка между бул. "Владислав" и ул. "Девня", е причина за пропадане на част от асфалтовото покритие тази сутрин, се казва в официалното съобщение на община Варна.

От "ВиК - Варна" са спрели водата. Екип на "Хидрострой" полага чакъл, след което участъкът ще бъде преасфалтиран. Отстраняването на аварията е за сметка на фирмата изпълнител, тъй като обектът е в гаранция, посочват от общината във Варна.

Изпълнителният директор на "Хидрострой" Николай Пашов обясни пред сайта "Морето", че причината за пропадането на пътното платно е от слягане на почвите и изнасянето на инертните материали от водата.

Това е пореден инцидент с бул. "Васил Левски", който се прочу с овалното кръгово, след пускане на движението по него през април 2019 г. Първо се срути пръст върху пътните платна отново край "Максуда", след това пропадна и част от надлезно кръстовище, предизвикано от обилен дъжд. Този път инцидентът се случи при сухо време.

mediapool.bg