Кламер БГ - Новини: Лекарите в “Пирогов“ са напът да спасят паднала от седмия етаж своя колежка

Лекарите в “Пирогов“ са напът да спасят паднала от седмия етаж своя колежка

България

|
Ср, 22 Авг 2018г. 17:57ч.
Лекарите в “Пирогов“ са напът да спасят паднала от седмия етаж своя колежка

След повече от месец усилия на лекари от 14 специалности и извършени 12 операции в “Пирогов“ са напът да спасят своята колежка д-р Ирена Иванова, която падна от седмия етаж в столичния квартал "Люлин" през юли. В момента тя е контактна и в стабилно състояние, съобщиха в сряда от лечебното заведение.

За над 30-дневния си престой в клиниката по интензивно лечение тя е претърпяла 12 операции. При организираните в нейна помощ кръводарителски кампании д-р Иванова е получила 12 литра кръв и над 4500 милилитра кръвни продукти, които са помогнали за стабилизирането й.

“Д-р Иванова е 33-ти ден в Клиниката по интензивно лечение на “Пирогов“, като отбелязваме трайна тенденция в подобряване на състоянието и жизнените й показатели“, съобщи националният консултант по Спешна медицина проф. Стоян Миланов.

Възможно е да се наложат и още оперативни интервенции, като усилията на медицита занапред ще са насочени към пълното възстановяване на д-р Иванова и свеждане до минимум на риска от инвалидизация.

“Изказвам изключителната си благодарност към всички, които се отзоваха и дариха кръв, за да могат да бъдат направени всички тези кръвопреливания”, заяви директорът на болницата проф. Асен Балтов.

mediapool.bg