Кламер БГ - Новини: Кметът на Перник се закани да съди екоминистъра

Кметът на Перник се закани да съди екоминистъра

България

|
Съб, 21 Март 2020г. 13:34ч.
Кметът на Перник се закани да съди екоминистъра

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че ако министърът на екологията Емил Димитров- Ревизоро продължи "с нелепите си внушения" по негов адрес, е много вероятно да се видят в съда.

"От него имаше персонални нападки по мой адрес. Този човек посети Перник веднъж, за да пуска нелепи шеги. Говори неистини по мой адрес, и за институциите", каза Владимиров пред бТВ.

Миналата седмица екоминистърът обяви, че от медийни кметът на Перник изяви не е свършил част от работата си по издаването на необходимата документация за пускането на вода към града, която идва от София.

Сега Владимиров определи поведението на Димитров като "лековато".

Той каза още, че изграждането на водопровода за Перник е на финалната права и уверението на фирмата изпълнител е, че от началото на седмицата Перник ще може да черпи вода през Мало Бучино. Преди няколко дни чисто новият водопровод се спука при изпитанията. В сигнал до Mediapool дългогодишният държавен служител от системата на сигурността Иван Атанасов предупред, че груби нарушения на строителните и технически норми при изграждането на спасителния водопровод, са предпоставка за неговото бързо авариране.

Владимиров припомни, че Перник минава на по-лек режим. От 17 март досега в града вода имаше от 12 до 22 ч. В събота вода трябва е била пусната на перничани около 10 ч. Така се очаква да бъде и в неделя.

Ако язовир "Студена" продължи да се пълни с бързи темпове, в края на пролетта водният режим в Перник може да отпадне. Това обаче зависи и от други институции, добави кметът.

mediapool.bg