Кламер БГ - Новини: БСП няма да се бави с вътрешните избори за нов председателя

БСП няма да се бави с вътрешните избори за нов председателя

България

|
Съб, 21 Март 2020г. 18:03ч.
БСП няма да се бави с вътрешните избори за нов председателя

БСП ще проведе първите вътрешнопартийни избори за лидер на партията възможно най-бързо след края на извънредното положение в страната, което беше обявено на 13 май за срок от един месец, но може да бъде удължено.

"Половината от кампанията минахме. Над 140 конференции проведохме в страната, остават ни още толкова. След провеждането им трябва да направим кампанията между различните кандидати, избор и след това конгрес", каза Нинова пред "Дарик".

В началото на миналата седмица социалистите обявиха, че временно прекратяват отчетноизборната кампания в цялата страна заради регистрираните случаи на коронавирус в България и мерките, които се взимат, за да се предотврати разпространението му. Още тогава беше ясно, че датата на прекия избор ще се измести.

Според хронограмата на вътрешните избори в БСП до края на миналата седмица общинските и районни съвети на социалистите трябваше да одобрят издигнатите от основните структури кандидати за лидер на партията. Окончателният списък на кандидатите трябваше да бъде обявен до 21 март. Вътрешнопартийната предизборна кампания пък трябваше официално да започне на 27 март. Първият тур на вътрешнопартийния вот е насрочен за 26 април. За да бъде избран даден кандидат на първи тур, той трябва да събере повече от половината гласове.

mediapool.bg