Кламер БГ - Новини: Кметът на Добрич опитва да запази марката "Продължаваме промяната"

Кметът на Добрич опитва да запази марката "Продължаваме промяната"

България

|
Пон, 04 Юли 2022г. 18:42ч.
Кметът на Добрич опитва да запази марката "Продължаваме промяната"

Кметът на Добрич

В Патентното ведомство има две подадени заявления за регистрация на марката "Продължаваме промяната". Едното е подадено от "Продължаваме промяната", а другото е на местната коалиция в Добрич, която участва с това име в успешната кампания на кмета Йордан Йорданов, съобщава местният сайт от Добрич "Про нюз".

"Опитвали сме се да правим срещи с "Продължаваме промяната", но не се е получавало", коментира Йорданов пред "24 часа" и допълва, че спорът ще бъде решен от Патентното ведомство.

”Доколкото знам, има тримесечен период за постигане на споразумение, Ако не стигнем до такова, защото засега няма никаква индикация за срещи, отиваме по процедурата на патентното ведомство", обяснява кметът.

Той казва, че хората от местната коалиция са склонни да седнат на масата за преговори, защото има различни варианти. Един от вариантите е съвместна регистрация на марката, което ще позволи всеки да си я ползва, а има и други решения.

"Но трябва да се стигне до споразумение между двете страни. Към момента те не откликват на такъв тип разговори", казва Йорданов.

Йордан Йорданов е член на Инициативния комитет на президента Румен Радев за издигането му за втори мандат. През 2015 година той изненадващо спечели кметския пост в Добрич срещу ГЕРБ като независим кандидат с подкрепата на Реформаторския блок. Йорданов беше областен координатор в Добрич на партията на Меглена Кунева – "Движение България на гражданите" (ДБГ).

mediapool.bg