Кламер БГ - Новини: Белодробната болница "Св. София" се влива в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Белодробната болница "Св. София" се влива в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

България

|
Пон, 04 Юли 2022г. 19:36ч.
Белодробната болница "Св. София" се влива в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

УМБАЛ

Столичната белодробна болница "Св. София" се влива в Университетскато многопрофилна болница за активно лечение "Св. Иван Рилски", реши здравното министерство, което е принципал и на двете здравни заведения.

Диагностично-лечебният процес на болница "Св. София" ще се запазят, но ще изпълняват от УМБАЛ "Св. Иван Рилски", а оперативното управление ще се поеме от изпълнителния директор на приемащото заведение – д-р Дечо Дечев.

От здравното ведомството обясняват, че сливането на двете заведения ще осигури качествена и достъпна медицинска помощ на пациентите и ще бъде напълно защитен държавният интерес и в двете лечебни заведения. Вливането няма да засегне наличните медицински структури и персонал, а ще способства за разширяването на дейностите и по-доброто им менажиране, заявяват от министерството.

Преобразуването на двете болници е в отговор на водената политика по оптимизиране на лечебните заведения за болнична помощ на територията на София и търсенето на баланс и ефективно използване на наличните финансови ресурси, което следва да осигури подобряване на предлаганите здравни услуги, достъпно, равнопоставено, качествено и всеобхватно здравеопазване на гражданите, посочва се още в съобщението.

mediapool.bg