Кламер БГ - Новини: Жената на Божков остава в ареста

Жената на Божков остава в ареста

България

|
Четв, 16 Апр 2020г. 18:34ч.
Жената на Божков остава в ареста

Жената на хазартния бос Васил Божков – Елена Динева – за пореден път бе оставена в ареста от апелативния спецсъд. Тя е обвиняема за участие в престъпна група, ръководена от мъжа й. Обвинения бяха повдигнати и на сина на Божков – Антон. Той бе освободен по гаранция.

Динева бе арестувана в края на февруари. Според разследващите тя е участвала в група, сред чиито престъпления е неплащане на такси за хазарт. Самата Динева твърди, че не познава никого от Комисията по хазарта и се е занимавала предимно с дейността на фондациите на бизнесмена.

Делото срещу Божков, по което обвиняеми са бивши членове на държавната комисия, е за редица престъпления. По последна информация бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства, откъдето държавата поиска екстрадицията му. До този момент няма информация за отговор от тамошните власти.

Междувременно парламентът гласува законови промени, с които бе ликвидирана част от бизнеса на Божков – "Национална лотария". След това бе временно отнет и лицензът на "Еврофутбол".

mediapool.bg