Кламер БГ - Новини: Възстановяват проектните параметри на подходите към Пристанище Лом

Възстановяват проектните параметри на подходите към Пристанище Лом

България

|
Пон, 09 Ноем 2015г. 08:45ч.
Възстановяват проектните параметри на подходите към Пристанище Лом

portlomВъзстановяване до проектните параметри на подходите и зоните за маневриране в акваторията на Пристанищен терминал Лом, до кота 21,25 БС, равняваща се на проектната кота на терминал „Бял кей“ ще бъде извършено от ДП „Пристанищна инфраструктура“, сочи справка на Maritime.bg.

Предприятието поддържа съществуващите пристанищни акватории и обезпечава достъпа до пристанищата за обществен транспорт с национално значение, съгласно Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

Зоната за подхождане на плавателните съдове към 1-во до 13-то корабно място се локализира източно от източният вълнолом на Лимана. По протежение на най-оптималната траектория за подход към пристанището, понастоящем са се отложили значителни количества наносни материали, които затрудняват плавателните съдове и се явяват, като предпоставка за сблъсък и засядане, коментират от ДППИ.

От направените многократни огледи на насипните равнища, при ниски водни стоежи на реката и от извършените хидрографски промери е установено, че наносите представляват съвкупност от инертни материали (едра дунавска баластра) примесени с глина.

Maritime.bg – България