Кламер БГ - Новини: 14 пострадали при катастрофа на два трамвая в София

14 пострадали при катастрофа на два трамвая в София

България

|
Пон, 09 Ноем 2015г. 13:08ч.
14 пострадали при катастрофа на два трамвая в София

Две трамвайни мотриси са катастрофирали в района на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Христо Ботев" в София, съобщиха от МВР.

По първоначална информация инцидентът е станал минути преди 10.00 часа. По първоначална информация единият трамвай не успял да спре и се е ударил в другия, който бил спрял на спирката пред него.

При инцидента са пострадали 14 пътници. Седем от тях са закарани в болница "Пирогов", където им се правят подробни прегледи. По-късно се очаква информация за състоянието им.

По информация на директора на Центъра за спешна помощ в София д-р Георги Гелев двама от пострадалите са откарани във Военна болница, трима - в "Царица Йоанна - ИСУЛ" и една бременна жена - в "Майчин дом". По думите на Гелев пациентите са с травми на главата.

След временно пренасочване на движението на трамвайни линии 1, 6 и 7 по бул."Мария Луиза", от пресцентъра на Столичната община съобщиха, че в 11:30 ч. движението по трамвайните линии по бул. "Христо Ботев" в посока прощад Възраждане е напълно възстановено.

Очаквайте подробности.

mediapool.bg