Кламер БГ - Новини: Управляващи и синдикати продължават преговорите за социалните придобивки в система "Сигурност"

Управляващи и синдикати продължават преговорите за социалните придобивки в система "Сигурност"

България

|
Пон, 09 Ноем 2015г. 08:52ч.
Управляващи и синдикати продължават преговорите за социалните придобивки в система "Сигурност"

Очаква се в понеделник да започнат нови разговори между управляващите и синдикалните организации по законодателните промени, свързани със социалния пакет на служителите в МВР.

Преди ден правителството се отказа от предложенията си за бюджета за догодина, в който бе заложено орязване на обезщетенията при пенсиониране и на бъдещи заплати и намаляване на годишните отпуски в сектор "Сигурност".

Въпреки, че управляващите се отказаха от идеите си, полицаи и надзиратели от цялата страна се събрана в неделя пред Народното събрание на национален протест. Синдикати обявиха, че остават в стачна готовност. Междувременно стана ясно, че протест има насрочен и за четвъртък, когато се очаква ресорната комисия да обсъди проекта за "Бюджет 2016".

В НС вече е внесен нов проектозакон за МВР, съобщи Нова ТВ. По думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова той е добра основа за начало да преговорите.

Министърът на отбраната пък Николай Ненчев съобщи, че от понеделник започва консултации с всички партии в парламента за това как предвижданите промени ще се отразят на придобивките за военните.

mediapool.bg