Кламер БГ - Новини: В МЗ обсъждат дали да назначат четвърти зам.-министър

В МЗ обсъждат дали да назначат четвърти зам.-министър

България

|
Четв, 20 Юли 2023г. 15:31ч.
В МЗ обсъждат дали да назначат четвърти зам.-министър

В МЗ обсъждат дали да назначат четвърти зам.-министър

Ръководството на здравното министерство е обсъждало необходимостта от назначаването на четвърти зам.-министър, но към този момент не е взето окончателно решение по въпроса. Това обясни зам.-министърът на здравеопазването Михаил Околийски в отговор на въпрос на председателя на парламентарната здравна комисия Костадин Ангелов (ГЕРБ) в четвъртък.

Околийски посочи, че ръководството на МЗ е обсъждало нов проект за правилник и е била дискутирана необходимостта от четвърти зам.-министър, но проектът подлежи на обществено обсъждане. На този етап не бил обсъждан конкретен ресор за евентуален четвърти зам.-министър.

Ангелов от своя страна припомни, че само в състояние на световната криза, породена от Covid-19 е имало повече от трима зам.-министри в МЗ, визирайки собствения си мандат като министър в края на 2020 г. Тогава броят на зам.-минстрите достигна до петима души. Ангелов изрази надежда, че сега не сме в състояние на криза.

В момента в МЗ има трима зам.-минстри: Михаил Околийски, Илко Гетов и Бойко Пенков, които вече са с разпределени ресори.

mediapool.bg