Кламер БГ - Новини: Борисов докато обикаля манастири: Дойдат ли БСП и ДПС фондовете и програмите заминават

Борисов докато обикаля манастири: Дойдат ли БСП и ДПС фондовете и програмите заминават

България

|
Нед, 28 Фев 2021г. 15:40ч.
Борисов докато обикаля манастири: Дойдат ли БСП и ДПС фондовете и програмите заминават

Дойдат ли БСП и ДПС на власт фондовете и програмите заминават. Това каза премиерът Бойко Борисов в неделя докато обикаляше манастири в област Перник. Посещението бе предавано във фейсбук профила на премиера.

Борисов посети манастири, които са получили европейско финансиране и подкрепа от държавата за възстановяването си.

Строим и показваме - това е нашата политика. Важно е българите да знаят за всички свети места в страната. Имаме отлични условия за поклоннически туризъм. Това написа във Фейсбук по-късно в неделя премиерът Бойко Борисов.

При посещението си в Пещерския манастир, община Земен, Борисов посочи още, че правителството прави много за църквите и джамиите. "Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 на сто от българите не знаят за тези манастири и джамии", каза Борисов.

Преди това Борисов посети Жаблянския манастир. След посещението във фейсбук Борисов написа: "200 000 отпуснахме за ремонт на Жаблянския манастир ''Свети Йоан Предтеча". Светата обител е в Конявската планина, близо до гр.Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира".

Премиерът посети Земенския манастир, както и манастира "Св.Пантелеймон" в село Смиров дол.

Дариткова: ГЕРБ не е самодоволна и безкритична партия

"Парламентарната група на ГЕРБ имаше труден мандат в това Народно събрание, трябваше да се справяме с всички предизвикателства на дефицитния кворум и с всички законодателни ангажименти. Опозицията смята, че когато демонстрират несъгласие, е силна опозиция, независимо дали става въпрос за национални приоритети. В повечето случаи противопоставянето беше сериозно и невинаги на принципна основа", каза по същото време в неделя пред БНР лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

По думите й ГЕРБ не е самодоволна и безкритична партия.

"Ще предложим програма за трансформация, която ще отчете постигнатото, но ще отчете и дефицитите. Гордеем се с финансовата стабилност, която гарантираме на страната, с това, че влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз, с това, че наложихме образованието като дългосрочен приоритет... Ще водим позитивна кампания и ще се стремим да обединяваме, а не да разделяме. Призовавам за масово участие в изборите, за да имаме легитимност на избраните", каза Дариткова.

По думите й засега в ГЕРБ виждат възможност за коалиция с досегашните си коалиционни партньори. "Всичко останало е в ръцете на българския избиратели и ще можем да правим съждения след 4-ти април... ГЕРБ е най-голямата и най-силната през последните години партия и е нормално всички, които се заявяват за участие в тези избори, да искат да трупат политически дивидент с антиГЕРБ реториката, за да концентрират в себе си антиГЕРБ вота", добави тя.

Даниела Дариткова поясни, че ГЕРБ ще продължи да гарантира финансовата стабилност, а като приоритет посочи ускоряване на процесите за трансформация в сектор "здравеопазване". "Усилията трябва да са за гарантиране на достатъчно кадри във всички нива на медицинската помощ. Кадровото обезпечаване дава сигурност на населението. Това ще е ключовият приоритет през следващия ни мандат", каза тя.

mediapool.bg