Кламер БГ - Новини: Гражданско сдружение ДЕН на Мехмед Дикме ще подкрепи ГЕРБ на изборите

Гражданско сдружение ДЕН на Мехмед Дикме ще подкрепи ГЕРБ на изборите

България

|
Нед, 28 Фев 2021г. 18:58ч.
Гражданско сдружение ДЕН на Мехмед Дикме ще подкрепи ГЕРБ на изборите

Гражданското сдружение ДЕН, чийто председател е бившият министър на земеделието от ДПС Мехмед Дикме ще подкрепи ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това декларираха представителите на Сдружението по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в Централата на партията в София, съобщи пресцентърът на ГЕРБ в неделя. Представителите на ДЕН са заявили пълната си подкрепа за ПП ГЕРБ и са декларирали готовност да призоват всички свои симпатизанти на 4 април да гласуват за, както се посочва в съобщението, „единствената демократична коалиция у нас - ГЕРБ/СДС.

"Благодаря за подкрепата. Отношението както на правителството, така и на ГЕРБ към българските мюсюлмани винаги е било много добро. Ако искаме да живеем все така мирно и по братски - друг начин няма", заявил по време на срещата Бойко Борисов.

Той отбелязал значението на непрекъснато модернизираща се инфраструктура у нас, визирайки местата със смесено население. "Без значение кой от какъв етнос е, всички са български граждани и заслужават модерна среда за живот", е казал Бойко Борисов, цитиран от партийния пресцентър.

"Близо 60 милиарда лева ще получим от ЕС през следващите години за възстановяване след пандемията. Нужно е да впрегнем абсолютно целия си наличен потенциал и опит, за да защитим договорените средства и да ги вложим в конкретни проекти и политики. Не е важно дори кой ще спечели изборите, а как ще се управлява страната след това. Приоритет на всички трябва да е възстановяването на икономиката. За целта трябва стабилност и много работа", е заявил Борисов.

Бойко Борисов е посочил още, че Турция е не само наш съсед, но съюзник в НАТО и ключов партньор. "Мигрантската криза не е отминала, затова поддържането на добросъседски отношения е ключов фактор за запазването на сигурността в района", отбелязал Борисов.

От своя страна председателят на ДЕН Мехмед Дикме е изразил надежда това да е началото на едно дългосрочно сътрудничество, в интерес на всички граждани, и на етническия мир в страната. "Не е важно кой от коя партия е, а дали работи за хората. Надявам се нашето партньорство да елиминира спекулациите за съвместна работа на ГЕРБ с ДПС", е казал Дикме.

mediapool.bg