Кламер БГ - Новини: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Иван Тенев в листите на ВМРО

Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Иван Тенев в листите на ВМРО

България

|
Нед, 28 Фев 2021г. 22:02ч.
Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Иван Тенев в листите на ВМРО

Кристина Димитрова, Искрен Пецов и Иван Тенев /агент Тенев/ влизат в листите на ВМРО от гражданска квота. Това съобщиха от партията в неделя.

Димитрова, Пецов и Тенев са представители на "Средна европейска класа" /СЕК/, които са подписали споразумение "за подкрепа с войводите за парламентарните избори", допълниха от ВМРО. Заедно с тях е и Жени Калканджиева, която е в листата от гражданската квота на ВМРО в Хасково. Председателят на СЕК Георги Манев е също сред кандидатите, но в Бургас.

Певицата Кристина Димитрова ще заеме своето място сред кандидатите в Кюстендил и 23-и МИР София. Искрен Пецов е сред лицата в 24-и МИР и в София - област. Иван Тенев също ще се кандидатира в 24-и МИР.

"Средна европейска класа" е партия, която е създадена в подкрепа на малкия и среден бизнес, посочиха от ВМРО. Основните принципи, които нейните последователи изповядват са много сходни с голяма част от възгледите на ВМРО. Това е и причината за подкрепата и участието на нейни представители в листите на ВМРО. Това не е първото сътрудничество на двете партии, добавиха още от ВМРО.

Относно присъствието на Жени Калканджиева в листата на ВМРО в Хасково, лидерът на партията Красимир Каракачанов коментира пред бТВ. "Жени Калканджиева е на последно място в листата. Тя краси листата и със своето присъствие дава своята подкрепа за кандидатите на местната областна структура на ВМРО", обясни Каракачанов и допълни, че актрисата Ернестина Шинова, която също е в листите, помага на партията от години.

От Съюза на патриотичните сили "Защита" също са декларирали подкрепата си за ВМРО. Земеделски съюз "Александър Стамболийски" също е сред формациите, които припознават политиките и идеите на ВМРО, добави Каракачанов.

mediapool.bg