Кламер БГ - Новини: Борисов се срещна с руската посланичка и поиска "взаимноизгоден диалог"

Борисов се срещна с руската посланичка и поиска "взаимноизгоден диалог"

България

|
Вт, 23 Март 2021г. 13:05ч.
Борисов се срещна с руската посланичка и поиска "взаимноизгоден диалог"

България държи да има открит и взаимноизгоден диалог с Руската федерация, при който страната ни се води от националните си интереси и евроатлантически приоритети. Това е заявил българският премиер Бойко Борисов на среща с новата руска посланичка Елеонора

Митрофанова във вторник.

Двамата са обсъдили "двустранните отношения и наличието на желание и от двете страни те да бъдат задълбочавани в дух на добронамереност и прагматичност", съобщиха от правителствената пресслужба.

От разпространената информация не става ясно дали двамата са засегнали шпионската афера, която доведе до отзоваването на двама руски дипломати преди ден. С тях за последната годината България обяви за персона нон грата общо осем руски дипломати.

Срещата е била по повод началото на мандата на руската посланичка.

Българският министър-председател й е пожелал успешен мандат в България и посочил сериозния потенциал за сътрудничество в сферата на икономиката и търговията.

По думите му България и Руската федерация могат да развиват успешно партньорство в редица области като например културата, туризма и селското стопанство.

В съобщението на Министерския съвет не се цитира Елеонора Митрофанова.

mediapool.bg