Кламер БГ - Новини: Борисов научил за записа с полицейски побой онзи ден

Борисов научил за записа с полицейски побой онзи ден

България

|
Ср, 18 Авг 2021г. 19:51ч.
Борисов научил за записа с полицейски побой онзи ден

Борисов научил за записа с полицейски побой онзи ден

Бившият премиер Бойко Борисов научил, че има запис с полицейския побой над протестиращи миналото лято едва преди седмица. Преди това не подозирал за съществуването му.

"Аз този запис не съм го гледал никога. Ако съм го гледал, аз лично щях да отида да искам да подам сигнал. Как ще бият хората?! И то по такъв начин – вързани хора!", възмути се той в четвъртък.

Борисов допълни, че винаги е настоявал за строги наказания за провинилите се полицаи и осъдил поведението им още миналата година. Вътрешният министър от правителството на ГЕРБ Христо Терзийски обаче бе на съвсем различно мнение. Докато той ръководеше МВР, служителите бяха санкционирани с минимални наказания, а самият Терзийски отричаше да е имало полицейско насилие.

Борисов пък твърдеше, че дядото на бития студент Евгени Марчев бил комунист и навремето не пускал хора като него да учат в чужбина.

Сега бившият премиер настоява за адекватни наказания не само за полицаите, а и за хората, които са ги замервали с павета. Борисов обясни, че всички били раждани от майка и не можело едните да бъдат санкционирани, а другите – не.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов не е укривал записите с побоя, каза още Борисов. Те били приобщени към дисциплинарната проверка и пратени на прокуратурата.

Държавното обвинение мълча по казуса цяла година и обяви, че са повдигнати обвинения едва след като записите станаха публични.

mediapool.bg