Кламер БГ - Новини: Близък съюзник на Тръмп е разследван за афера с непълнолетна

Близък съюзник на Тръмп е разследван за афера с непълнолетна

Свят

|
Съб, 10 Апр 2021г. 17:23ч.
Близък съюзник на Тръмп е разследван за афера с непълнолетна

Близкият съюзник на Доналд Тръмп Мат Гейц е разследван по обвинения за любовна афера с непълнолетна и употреба на наркотици. Проверката се води от Комисията по етика в Камара на представителите в САЩ, а официалното разследване се провежда от Министерството на правосъдието.

Мат Гейц е 38-годишенконгресмен републиканец от щата Флорида,който есред основните поддръжници на Тръмп в долната камара на американския Конгреса.

Министерството на правосъдието го проверява за евентуално нарушаване на законодателството срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация, тъй като е платил пътни разноски на 17-годишно момиче, с което имал интимна връзка.

За момента не са повдигнати никакви обвинения на Гейц, който отрича да е извършил нещо нередно. Конгресменът критикува "безумните конспиративни теории", които имали за цел да го оклеветят.

Комисията по етиката към Камарата на представителите обяви, че е започнала разследване за сексуални злоупотреби и срещу друг републиканец - Том Рийд от щата Ню Йорк

Млада лобистка обвинява 47-годишния Рийд, че й разтрил гърба и откачил сутиена й без нейно съгласие по време на събитие в бар в Минеаполис през 2017 г. Конгресменът отрича обвиненията, но обяви, че няма да се бори за преизбиране през ноември догодина.

Републиканецът Рийд е сред онези, които призовават за оставката на губернатора на Ню Йорк - демократа Андрю Куомо, който също е обвиняван в сексуални посегателства.

mediapool.bg