Кламер БГ - Новини: Половината американци искат да видят Скалата като президент

Половината американци искат да видят Скалата като президент

Свят

|
Нед, 11 Апр 2021г. 15:19ч.
Половината американци искат да видят Скалата като президент

Близо половината американци биха искали да видят актьора и бивш кечист Дуейн Джонсън - Скалата да се кандидатира за президент в бъдеще, показват данните от анкета, цитирана от Fox5 и БГНЕС.

Изследователска компания Piplsay анкетира 30 138 души в цялата страна между 2 и 4 април и установи, че 46% от американците биха искали да видят Скалата като държавен глава и стопанин на Белия дом.

40% от респондентите заявяват, че биха искали да видят и актьора Матю Макконъхи на някаква висока публична длъжност. Макконъхи вече обясни, че обмисля да се кандидатира за губернатор на Тексас

По време на появата си през 2017 г. в " Шоуто на Елън Дедженерис" Скалата заяви, че "сериозно обмисля" да се кандидатира за президент.

"Ако хората наистина желаят това, бих обмислил да се кандидатирам за Белия дом в бъдеще", заяви Дуейн Джонсън през февруари.

Проучването установява, че 39% от хората вярват, че известните личности биха станали добри политици, ако имат политическа пригодност.

Участниците в проучването също бяха помолени да изберат най-известните личности, които биха искали да видят да се кандидатират за президент, което беше разделено на две категории: мъже и жени.

За категорията знаменитост от мъжки пол Том Ханкс (22%) и Уил Смит (21%) се класираха най-високо, а за категорията знаменитост жени - Анджелина Джоли (30%) и Опра Уинфрои (27%) бяха най-популярни.

mediapool.bg