Кламер БГ - Новини: Бившият шеф на ДАНС: Не съм убивал прасето, засякох се с останалите

Бившият шеф на ДАНС: Не съм убивал прасето, засякох се с останалите

България

|
Четв, 22 Юли 2021г. 13:44ч.
Бившият шеф на ДАНС: Не съм убивал прасето, засякох се с останалите

Бившият шеф на ДАНС: Не съм убивал прасето, засякох се с останалите

"Не съм убивал животно. Не съм бил в един автомобил с убитото животно. Виждал съм 2 пъти хората от другия автомобил и нямам нищо общо с тях. Не съм бил на едно място в гората с тях, засичаме се на прибиране". Това твърди бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, който в сряда бе арестуван за бракониерство, цитиран от "Нова телевизия".

Георгиев, президентът на футболния клуб "Витоша" – Бистрица, в който някога бе картотекиран бившият премиер Бойко Борисов, Сергей Ташков и действащ служител на ДАНС бяха арестувани след сигнал за незаконен лов във вторник вечерта. В сряда сутринта те бяха във Второ РПУ в Благоевград, за да им бъдат свалени натривки от ръцете.

Мъжете бяха арестувани в близост до ловно стопанство край Симитли, край село Сушица. Граничещите с абсурда обяснения за откритото в багажника на едната кола диво прасе бяха, че го видели да куца, решили, че е болно и го застреляли да не заразява другите животни. Те претендират, че са извършили санитарен отстрел, но такъв не може да се прави на своя глава, а също трябва разрешение от властите.

При обиските в автомобилите на групата са открити няколко скъпи ловни пушки и сериозно количество патрони.

Не е ясно какво са правили през нощта в гората въоръжени.

Предстои експертиза, която ще установи с чие оръжие е застреляна свинята и кой е дръпнал спусъка.

Горският служител, който бе сред арестуваните, подаде в четвъртък молба за напускане, но не обаче не пожела да разкаже какво се е случило в гората, предаде Нова тв.

mediapool.bg