Кламер БГ - Новини: МЗ кани пациенти да работят в най-новата му дирекция

МЗ кани пациенти да работят в най-новата му дирекция

България

|
Четв, 22 Юли 2021г. 15:26ч.
МЗ кани пациенти да работят в най-новата му дирекция

МЗ кани пациенти да работят в най-новата му дирекция

Създаването на новата дирекция в здравното министерство за защита правата на пациентите беше одобрено на заседанието на Министерския съвет. Според служебния здравен министър Стойчо Кацаров това е реална крачка към това пациентът да застане в центъра на здравната система.

Веднага след обнародването на промените в устройствения правилник на МЗ в Държавен вестник ще бъдат обявени конкурси за всяка от длъжностите в новата дирекция.

Министър Кацаров призовава всички пациентски организации да информират своите членове за възможността, ако същите имат подходящо образование, опит и желание за работа в държавната администрация, в защита на правата на пациентите да подадат своите документи.

МЗ планира да назначи 11 души в новата дирекция.

Новата дирекция ще помогне не само в контрола по спазването на правата на пациентите, но също така, ще може да разработва методологии, програми, стратегии, както и да предлага промени в нормативни актове. "Надяваме се това да допринесе за подобряване на качеството на медицинските дейности, улесняване на достъпа на пациентите и намаляване на доплащането", се казва в мотивите за създаването й.

mediapool.bg