Кламер БГ - Новини: Бившият правосъден министър Иван Демерджиев започва работа в МВР

Бившият правосъден министър Иван Демерджиев започва работа в МВР

България

|
Вт, 22 Март 2022г. 18:48ч.
Бившият правосъден министър Иван Демерджиев започва работа в МВР

Иван Демерджиев, архивна снимка БГНЕС

Бившият служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев бе назначен във вторник за заместник-министър на вътрешните работи

Преди да стане служебен министър на правосъдието в периода октомври -декември 2021 г. беше заместник-министър на правосъдието в първия служебен кабинет на Стефан Янев – от май до октомври 2021 г.

Преди да влезе в екипа на служебния правосъден министър Янаки Стоилов Демерджиев беше председател на Пловдивската адвокатска колегия, а след азначаването на Стоилов за конституционен съдия Демерджиев стана правосъден министър.

За по-малко от два месеца в правосъдното министерство в края на миналата година Демерджиев се превърна в острие на атаката срещу главния прокурор Иван Гешев. Точно преди встъпването на редовното правителство в длъжност той предложи да се образува дисциплинарно производство срещу Гешев и заместника му Пламена Цветанова.

Причината бе отказът на прокуратурата на два пъти да предостави поисканата от Министерството на правосъдието информация във връзка с проверка на проблемите със случайното разпределение на делата. В крайна сметка ВСС отхвърли искането.

Демерджиев направи голямо впечатление с интервюто си за Mediapool, в което обяви, че е бил заплашван с главния прокурор от бившия съсобственик от охранителната фирма "Делта гард" Димитър Спасов – Митко Каратиста.

mediapool.bg