Кламер БГ - Новини: Атанасов: Кабинетът понякога е нерешителен и това дава възможност на ГЕРБ да саботира

Атанасов: Кабинетът понякога е нерешителен и това дава възможност на ГЕРБ да саботира

България

|
Вт, 22 Март 2022г. 19:29ч.
Атанасов: Кабинетът понякога е нерешителен и това дава възможност на ГЕРБ да саботира

Атанасов: Кабинетът понякога е нерешителен и това дава възможност на ГЕРБ да саботира

"Правителството в определени ситуации е нерешително и това даде възможност на номенклатурата на ГЕРБ да саботира определени действия", смята съпредседателят на участващата във властта коалиция "Демократична България" Атанас Атанасов. В интервю пред БНР той уточни, това е негова лична критика към кабинета.

"Ние бихме искали повече решителност и то по отношение на кадрови промени на възлови позиции в държавата, за да не се получава този сблъсък и за да има еднопосочност при изпълнение на решенията", каза Атанасов.

Той добави, че правителството беше затрупано от множество кризи и "липсата на политически опит в голяма част от него създаде усещане за липса на комуникация и добра координация между институциите".

"В тази ситуация дойде и войната, която ни свари неподготвени. Виждате – нямаме нужната организация за посрещане на бежанци", даде пример Атанасов.

Той подчерта, че определени идеологически различия между коалиционните партньори също са създали затруднения при вземането на решения - "например в момента за обема на нашата помощ за Украйна, която е жертва на агресия и т.н.", посочи съпредседателят на "Демократична България".

На въпрос дали формациите в управляващата коалиция могат да се стиковат по-добре и да имат по-единни позиции, Атанасов отговори:

"В началото на дейността на това правителство, което е плод на сложна четирипартийна коалиция, се забелязват такъв вид флуктуации. Ще вземем всички мерки, за да може да се преодолеят тези различия и да се говори в един глас. Виждаме го този проблем".

mediapool.bg