Кламер БГ - Новини: Борисов благодари на Слави Трифонов за спокойния концерт

Борисов благодари на Слави Трифонов за спокойния концерт

България

|
Нед, 30 Окт 2016г. 15:35ч.
Борисов благодари на Слави Трифонов за спокойния концерт

Мащабният концерт на Слави Трифонов в центъра на София в събота вечер премина спокойно, без сериозни инциденти и проблеми със сигурността.

За това шоуменът получи и лични благодарности от премиера.

"Беше мирно, беше спокойно. Благодаря на Слави Трифонов, че положи усилия да мине в рамките на това, което демокрацията заслужава", каза Борисов.

"Много ни критикуваха, че сме разрешили този, на практика, партиен митинг-концерт на "Орлов мост", който причини доста задръствания. Въпреки всичко, проявата се проведе и беше мирно и спокойно", каза Борисов. Преди ден той направи аналогия между проявата на Трифонов и митинга на БСП и ДПС на същото място през ноември 2013 г.

Концертът на Слави Трифонов, който събра около 70 000 души в пространството между кръстовището на "Орлов мост" и "Полиграфическия комбинат" в събота вечерта, продължи час и половина.

Обяснението на шоумена за кратката продължителност бе, че не желае то да се възприема като обикновен концерт, а като демонстрация в подкрепа на референдума на 6 ноември.

От МВР също потвърдиха, че проявата е преминала сравнително спокойно.

Общо шестима души са били задържани преди и след концерта, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

По информация на полицията преди събитието на контролно-пропусквателните пунктове са задържани двама души, носещи непозволени предмети. След събитието, към 22.00 часа, са задържани 4 души за хулигански прояви, като трима от тях не са имали документи за самоличност.

По време на самия концерт не е имало сериозни нарушения на обществения ред и не се е стигнало до задържане на хора, посочиха от пресцентъра на МВР.

mediapool.bg