Кламер БГ - Новини: Бареков си хареса Маргарита Попова за служебен премиер

Бареков си хареса Маргарита Попова за служебен премиер

България

|
Пон, 19 Май 2014г. 14:23ч.
Бареков си хареса Маргарита Попова за служебен премиер

Вицепрезидентът Маргарита Попова е подходяща за служебен премиер, тъй като е консенсусна личност, обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, цитиран в своя блог. По-рано Бареков бе обявил, че Попова е подходяща да стане и президент.

Симпатиите на Бареков са обясними с критичната линия, която вицепрезидентът заема по отношение на държавния глава Росен Плевнелиев. През последния месец Маргарита Попова влезе в открита конфронтация с държавния глава, като се солидаризира с обвиненията на БСП, ДПС, "Атака" и контролираните около Делян Пеевски медии, че Росен Плевнелиев представлява "само една част от гражданите" и не излъчва обединителни послания.

Бареков заедно с медиите на Ирена Кръстева водят продължителна война срещу Плевнелиев.

"Мисля, че г-жа Попова е достоен вариант за служебен премиер. По този начин тя може да се отърве и от нежеланото си съжителство с Росен Плевнелиев", направи бързи размествания на "Дондуков" 2 лидерът на "България без цензура".

Той продължи да подрежда политическите карти, като обяви, че след европейските избори трябва да се състави служебно правителство, "определено от партиите, спечелили евровота", а Плевнелиев да подпише указа за назначаването му. Премиер на това правителство трябвало да бъде Маргарита Попова.

"Попова е разумният човек в президентството и трябва да убеди Плевнелиев, че е добре да приеме предложението на "България без цензура", обясни Бареков.

Новият политик заяви още, че "следващото управление няма да е престъпно, тъй като ще гарантирам на хората, че Росен Плевнелиев и хората около него ще бъдат разследвани от прокуратурата за злоупотреба с обществени средства".

Остана без коментар как Бареков "гарантира" за действията на прокуратурата, която се води независима от политическата власт.

В момента Николай Бареков, банкерът Цветан Василев и кандидат номер 2 в листата на ДПС Делян Пеевски са проверявани от прокуратурата по сигнал на "Протестна мрежа".

mediapool.bg