Кламер БГ - Новини: БТА получава от бюджета 3 млн. лв. за електромобили

БТА получава от бюджета 3 млн. лв. за електромобили

България

|
Ср, 14 Дек 2022г. 18:32ч.
БТА получава от бюджета 3 млн. лв. за електромобили

БТА получава от бюджета 3 млн. лв. за електромобили

Българската телеграфна агенция (БТА) получава от централния бюджет за 2022 г. 3 млн. лв. за закупуване на електромобили, хибридни автомобили и микробуси, реши правителството на редовното си заседание в сряда.

Купуването на екологичните возила ще изпълни стратегическите цели на БТА да се развива не само като национална, а и като регионална информационна агенция, посочват от Министерския съвет. Така ще се поддържа висока информираност в България за нейните съседи ще бъде значително облекчено, ще бъде предоставена възможност на кореспондентите на БТА да бъдат своевременно на мястото на събитията и да отразяват важните за обществеността теми и въпроси, пише още в съобщението.

Предвидени са средства и за разширяването на дейността на БТА във връзка с учредяването на Асоциацията на балканските новинарски агенции - Югоизточна Европа (АБНА-ЮЕ). Тя ще е България и неин генерален секретар ще е директорът на БТАи това налага осигуряване на допълнително финансиране на агенцията за тази година. Какво ще е то, обаче не се посочва в съобщението.

mediapool.bg