Кламер БГ - Новини: Плугчиева: Габровски е с божия мисия, а предложените от него министри - днешни опълченци

Плугчиева: Габровски е с божия мисия, а предложените от него министри - днешни опълченци

България

|
Ср, 14 Дек 2022г. 19:25ч.
Плугчиева: Габровски е с божия мисия, а предложените от него министри - днешни опълченци

Меглена Плугчиева

Габровски e човек с "божия мисия", а предложените от него министри "днешни опълченци". Такава оценка на отхвърленото проектоправителство с мандат на ГЕРБ даде Меглена Плугчиева в сряда, която бе номинирана да вицепремиер в него. По думите й отхвърлянето на този кабинет е пропилян шанс за България.

"Професор Габровски, този човек е наистина не само с лидерски качества, а той е с божия мисия. Този човек има вдъхновение, той има не само професионална безупречна кариера, но една достойна личност, един истински достоен българин и той е събрал и поканил наистина хора с биография, която не бива да се подценява. И много е лошо, когато други хора с некомпетентност или незнание и неексперти по темата дават оценки. Затова трябва да се каже респект и комплимент към професор Габровски", каза Плугчиева пред бТВ в сряда.

"При ситуацията, в която се намира държавата, това, което направи професор Габровски и покани тези хора, трябва да им се отчете, че те са не само възрожденци, а и днешни опълченци", каза още Плугчиева.

mediapool.bg