Кламер БГ - Новини: БНР с нов Обществен съвет

БНР с нов Обществен съвет

България

|
Пет, 24 Юни 2022г. 17:28ч.
БНР с нов Обществен съвет

БНР с нов Обществен съвет

Четирима журналисти ще бъдат част от състава на новия Обществен съвет на БНР, който гласува в петък Управителният съвет на медията.

В съобщението се казва, че това са дългогодишният директор на департамент “Радио” на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и журналист, посветил цялата си професионална кариера на радиото като медия - Райна Константинова; първият директор на Радио София Юлия Гигова, Петър Галев, който в продължение на 15 години работи в обществената медия като репортер, редактор, водещ и ръководител на новините, а от 2001 до 2007 г. и като директор на програма "Хоризонт" и Милена Димитрова - журналист с активна 24-годишна практика, носител на много международни отличия, сред които международната годишна награда “За по-добро разбирателство в Югоизточна Европа”, “Златното перо”, приза на USAID и КОАЛИЦИЯ 2000 за журналистически разследвания и за международните й медийни проекти.

В новия състав на Обществения съвет на БНР са още ректорът на НМА "Проф. Панчо Владигеров", проф. д-р Сава Димитров, едно от ярките имена в историята на българското хорово изкуство Ваня Монева и Радина Велчева – основател на фондация "Искам бебе", носител на "Почетен знак на държавния глава за изключителен принос и заслуги за утвърждаването и защитата правата на децата в България", съобщи БНР.

mediapool.bg