Кламер БГ - Новини: БЛС ще излъчи свой представител в Националния оперативен щаб

БЛС ще излъчи свой представител в Националния оперативен щаб

Коронавирус

|
Вт, 15 Дек 2020г. 13:29ч.
БЛС ще излъчи свой представител в Националния оперативен щаб

Съсловната организация на лекарите ще излъчи свой представител в Националния оперативен щаб срещу коронавируса, стана ясно във вторник след среща на ръководството на Българския лекарски съюз с премиера Бойко Борисов. За срещата настояха от БЛС преди десетина дни в писмо до Борисов, в което се оплакаха от лошия си диалог с НЗОК и обвиниха здравния фонд, че спъва мерките срещу епидемията.

На срещата лекарите и Борисов са стигнали до консенсус, че е необходима още по-тясна координация при работата в борбата срещу епидемията. Затова Българският лекарски съюз ще предложи свой представител, който да участва в работата на Националния оперативен щаб.

Ръководството на лекарския съюз изрази подкрепа за въведените противоепидемични мерки и за тяхното продължаване.

"През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата", е заявил премиерът.

Освен темата за ваксините срещу Covid-19, в рамките на срещата са били обсъдени и въпросите за приравняването на антигенните тестове с PCR тестовете по отношение на карантинирането, финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия, подготовката за издаването на електронни рецепти, както и подобряването на комуникацията между БЛС и НЗОК.

mediapool.bg