Кламер БГ - Новини: ”Атака” ще продължи да си върши ”работата” в Народното събрание

”Атака” ще продължи да си върши ”работата” в Народното събрание

България

|
Ср, 28 Май 2014г. 09:20ч.
”Атака” ще продължи да си върши ”работата” в Народното събрание

След три дни мълчание ”Атака” обяви в сряда, че ще продължи да си върши ”работата” в Народното събрание. От името на лидера Волен Сидеров в кулоарите на парламента изявление даде депутатът от ”Атака” Десислав Чуколов. Той предпочете да засипе с цинизми ГЕРБ и ”България без цензура”, отколкото да говори за провала на собствената си партия и бъдещето на 42-ото Народно събрание. Медиите не получиха право да задават въпроси, а Сидеров изобщо не се появи.

В края на изявлението на Чуколов каза, че ”Атака” ще влезе в пленарната зала, за да си върши работата и да разобличава ГЕРБ и партията на Николай Бареков. Той каза, че "Атака" ще иска касиране на изборите.

Чуколов обясни, че докато ”Атака” не получи отговор от главния прокурор защо Николай Бареков не се разследва за купуване на гласове, то медиите няма да получат отговор на своите ”злобарски” и ”поръчкови” въпроси към неговата партия. Основният въпрос към ”Атака” е дали партията ще продължи да крепи кворума на БСП и ДПС в Народното събрание.

Изборите за Европейски парламент показаха, че партията на Волен Сидеров вече няма достатъчна подкрепа, за да влезе в Народното събрание след евентуални предсрочни избори. ”Атака” получи 3 процента и бе изпреварена дори от Национален фронт за спасение на България (НФСБ).

В този контекст Чуколов предпочете да говори колко пари е похарчил Николай Бареков на евровота. Първо в кулоарите на Народното събрание той каза, че ”България без цензура” е похарчила 50 милиона лева на изборите. После от парламентарната трибуна той смали малко и започна да говори за 30 милиона лева.

Десислав Чуколов се опита с много цинизми да опише на медиите как ГЕРБ и ”България без цензура” ще работят заедно.

”Мутрата Борисов” работи с ”капута Бареков”, обяви Чуколов. После каза, че става дума за цитати. Не се разбра кого точно цитира. ”Дали са си пили кафето или са си сменяли презервативите, не знам”, каза още Чуколов по адрес на Бареков и Борисов.

В крайна сметка се разбра, че ”Атака” ще работи основно за изобличаването на ГЕРБ и ”България без цензура”, а не за предсрочни избори, както се надяваше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

mediapool.bg