Кламер БГ - Новини: "Атака" остана без телефони заради над 130 хил. лв. неплатени сметки

"Атака" остана без телефони заради над 130 хил. лв. неплатени сметки

България

|
Пет, 11 Юни 2021г. 14:33ч.
"Атака" остана без телефони заради над 130 хил. лв. неплатени сметки

Протестът на атакистите пред офиса на А1 в близост до партийната централа на пл.

Партията на Волен Сидеров "Атака" спретна протести в петък пред офиси на А1 и централата на телекома с обвинения за надписани сметки, политическа репресия и опит за блокиране на дейността на партията на старта на предизборната кампания. От оператора обаче обясниха, че на 10 юни са прекратили договора си с партията, тъй като им дължала над 130 хил. лв., имала просрочия над две години и двете страни не са се разбрали за разсрочено плащане на сметките.

"Точно един месец преди парламентарните избори операторът А1 спря телефоните на "Атака", на ръководството на "Атака" (...) Спря точно в началото на предизборната кампания телефоните, тоест блокира работата на една партия, която участва и е легитимно регистрирана в изборите. И това го приемаме като политическа репресия", каза Сидеров по партийната си телевизия.

Въпреки, че доскоро е имал договор с А1, той определи оператора като "една измамна компания" и "има най-много оплаквания срещу нея в Комисията за защита на потребителите – за надписване на сметки, грубо казано за измами". От думите му се разбра, че партията смята да заведе дело, каквото вече имало срещу "Виваком", защото било спряно излъчването на "Алфа" в София.

От А1 на свой ред обясниха, че от натрупаните над 130 хил. лв. задължения над 64 хил. лв. са за предоставяне на електронни съобщителни услуги.

"Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП "Атака" отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения", посочиха от телекома.

Дружеството обяснява, че решението му е изцяло продиктувано от бизнес причини и липсата на желание от страна на "Атака" за погасяване на натрупаните задължения, а твърденията на партията на Сидеров имат за цел единствено да прикрият нежеланието да се уважат договорните отношения с А1.

Телекомът заяви още, че ще "потърси отговорност по съответния законов ред за публичните изявления и действия на ПП "Атака".

mediapool.bg