Кламер БГ - Новини: Асен Василев: През 2009 г. Борисов бе надежда, днес е осъден лъжец

Асен Василев: През 2009 г. Борисов бе надежда, днес е осъден лъжец

България

|
Вт, 23 Авг 2022г. 19:47ч.
Асен Василев: През 2009 г. Борисов бе надежда, днес е осъден лъжец

Асен Василев: През 2009 г. Борисов бе надежда, днес е осъден лъжец

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев отвърна на атаките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му е обслужвала интересите на "Газпром" като е отказала да плаща в рубли и така били купувани количества за българския пазар през посредници на руския монополист.

Във вторник Борисов повтори тази теза по повод намерението на служебното правителство да започне разговори с "Газпром" за възобновяване на спрените в края на април доставки.

От "Продължаваме промяната" привечер публикуваха във Фейсбук страницата си кратко видео с изявление на Василев по темата.

Бившият вицепремиер от кабинета на Кирил Петков обвини Борисов, че отново е лъгал, което е "стар негов похват, който трябва да бъде пенсиониран от българската политика".

"Когато "Газпром" едностранно спря да изпълнява дългосрочния договор за доставка, нашето правителство защити българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове и не позволихме да се спре газоподаването нито към бизнеса, нито към бита и цената през юни бе като преди спирането от "Газпром", заяви Асен Василев.

"Всеки ден подавахме заявка по съществуващия договор, но те не бяха изпълнявани. Успяхме да завършим българо-гръцката връзка и да я оставим с 40 бара налягане. Договорихме пълния обем азерски газ и успяхме да договорим седем танкера втечнен газ на цена, която по думите на министъра е по-ниска от тези на организираните от служебното правителство търгове, е по-ниска", обяснява той.

"За 12 години почти един милион българи напуснаха България. През 2009 г. Борисов бе надеждата и бъдещето на страната, днес той е осъден лъжец, застинал в миналото. България направи първите си стъпки без Борисов. На 2 октомври продължаваме промяната", завършва Василев изявлението си, което е напълно в предизборната стилистика.

mediapool.bg