Кламер БГ - Новини: Арестувана е и приятелката на дрогирания шофьор, убил Милен Цветков

Арестувана е и приятелката на дрогирания шофьор, убил Милен Цветков

България

|
Вт, 21 Апр 2020г. 10:06ч.
Арестувана е и приятелката на дрогирания шофьор, убил Милен Цветков

Задържана е и приятелката на 22-годишния дрогиран шофьор Кристиан Николов, предизвикал тежката катастрофа, при която загина телевизионният журналист Милен Цветков. Така задържаните заради катастрофата стават четирима, съобщава БНТ.

По-рано бе съобщено, че в колата на Николов е бил и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, в превозното средство обаче е била и приятелката на дрогирания шофьор. Тя и депутатския син са напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата.

Момичето се казва Симона Цветкова и е на 21 години. Издирена и е задържана късно снощи, след като е отказала съдействие на разследването и не е отговаряла на въпроси. Возила се е на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан.

Първоначалната информация беше, че само депутатския син Георги Иванов е напуснал колата, а тя е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

Майката на дрогирания шофьор също е задържана, защото е собственик на автомобила, причинил катастрофата. Тя е предоставила колата на човек, който е бил под въздействието на наркотици.

Десислава Пешева е изпълнителен директор на "Винпром Карнобат" и съдружник в други фирми на обвинения в данъчни престъпления бизнесмен Миню Стайков. Има данни, че фирмата ѝ е усвоила стотици милиони левове по програмата за развитие на селските райони. Различни медии съобщават, че започва проверка на всичките ѝ финансови активи, което изглежда поредна кампанийна акция, предизвикана от съвсем страничен случай – в случая катастрофа, приковала общественото внимание.

Пред "24 часа" Пешева отрече да е давала на сина си ключовете за колата. Добави, че не било уместно да се намесва името на Миньо Стайков в инцидента. "Изказвам искрените си съболезнования на семейството на Милен Цветков. Много съм разстроена от това, което се случи. Това е драма и за двете семейства", каза тя преди да бъде задържана.

mediapool.bg