Кламер БГ - Новини: Отпадат времевите ограничения за влизане в София

Отпадат времевите ограничения за влизане в София

България

|
Вт, 21 Апр 2020г. 11:45ч.
Отпадат времевите ограничения за влизане в София

Гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, вече могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията трябва да бъдат личните данни, работното място и телефонът на работодателя. От вторник отпадат времевите графици за влизане в града, които бяха наложени преди Великден.

МВР вече предупреди, че ще проверява много стриктно декларациите на шофьорите.

Преди ден се извиха дълги опашки на входовете на София в последния от четирите празнични дни. В полунощ в петък столицата бе затворена за влизане и излизане на автомобили и автобуси до второ нареждане.

Часове наред в понеделник шофьорите изчакваха единствения позволен интервал за движение - между 18 и 20 ч. Малцина успяха да влязат през сутрешния интервал от 6 до 8 часа.

Преди София да бъде затворена от полунощ на 17 април със заповед на здравния министър, от града са излезли 60 000 - 70 000 автомобила, а след нея - още 16 000 - 17 000. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че "тарикатите", които са лъгали в основанието за напускане, ще имат проблеми при завръщането си.

mediapool.bg