Кламер БГ - Новини: Арестуван е зам.-шефът на свиленградската митница, в дома му открили 1.5 кг. хероин

Арестуван е зам.-шефът на свиленградската митница, в дома му открили 1.5 кг. хероин

България

|
Ср, 21 Май 2014г. 17:52ч.
Арестуван е зам.-шефът на свиленградската митница, в дома му открили 1.5 кг. хероин

Заместник-директорът на митницата в Свиленград Георги Георгиев е задържан в сряда сутринта при акция на ДАНС и прокуратурата. Съобщението за ареста бе разпространено от държавното обвинение в сряда следобед, след като за провеждането на акцията по задържането през деня се появи неофициална информация.

Операцията е била проведена по досъдебно производство, "свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.2 т.1 от НК". От прокуратурата уточняват, че наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв".

В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При претърсването на служебната кола на митничаря, марка "Форд Фокус“, са открити и иззети около 1.5 кг. вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин.

Според съобщението спецполицаите са открили в дома на митничаря и два броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 килограма. На запитване на медиите дали са точни двете числа - две монети общо тегло два килограма, от прокуратурата обясниха, че всичко е коректно. Така ги уверили извършилите обиска.

mediapool.bg