Кламер БГ - Новини: ББЦ изфабрикувала фалшив плакат на Корман Исмаилов от Реформаторския блок

ББЦ изфабрикувала фалшив плакат на Корман Исмаилов от Реформаторския блок

България

|
Ср, 21 Май 2014г. 18:21ч.
ББЦ изфабрикувала фалшив плакат на Корман Исмаилов от Реформаторския блок

В публичното пространство се разпространява фалшив агитационен материал на Корман Исмаилов - четвърти в листата на Реформаторския блок (РБ). Постерът няма нищо общо с РБ, нито с която и да е партия в него, включително и НПСД. Това съобщи водачът на листата на Реформаторите Меглена Кунева в сряда.

За този акт в момента РБ сезира прокуратурата и ЦИК, включително за незаконно ползване на името и логото на Реформаторския блок.

По информация на РБ, фалшификатът е дело на "България без цензура" и присъдружната им ВМРО, по поръчка на ДПС, пише Кунева до медиите.

Говорителят на блока Радан Кънев написа в профила си във "Фейсбук", че ББЦ/ВМРО е разпространила подготвен от ДПС фалшив сайт и плакат, "агитиращ" за РБ на турски език.

"Мафията се е охарчила да създаде този долнопробен и незаконен компромат и да го разпространи напоително. Защото ударихме Партията-майчица БСП, разкрихме най-големия корупционен скандал с "поправката Газпром", попречихме им да използват прокуратурата за да опорочат изборите. Защото на тези избори мафията има един противник, Доган и компания имат един, само един проблем - Реформаторския блок, който качи 60% влияние за две седмици. Те се борят срещу Реформаторите", пише Кънев.

Ние се борим за доверието на всеки български гражданин, независимо от вяра, етнос, възраст. На чист български език и в името на чистия български национален интерес, завършва той.

mediapool.bg