Кламер БГ - Новини: Христина Бобокова: Не съм Мата Хари

Христина Бобокова: Не съм Мата Хари

България

|
Четв, 11 Фев 2021г. 12:21ч.
Христина Бобокова: Не съм Мата Хари

"Не. Боя се, че не задавате въпроса на правилния човек".

Така съпругата на русенския бизнесмен Пламен Бобоков – Христина – отговаря на въпрос дали тя е тайнствената жена, снимала спалнята на премиера Бойко Борисов и нощното му шкафче, пълно с пачки евро и златни кюлчета. Министър-председателят никога не е споменавал името й, а каза само, че една "прекрасна госпожа" е нащракала спалнята му, докато него го е нямало. След това пред немски вестник обясни, че тя действала като Мата Хари. Бобокова бе нарочена за тайнствения фотограф от няколко издания.

"Несъмнено това е част от цялостната атака срещу моето семейство и бизнеса на съпруга ми и брат му. Както вече казах, оставаме с усещането, че някой се опитва да им пришие чужда вина. Нещо такова се случва и тук", казва тя в интервю за "Дневник". На въпрос дали познава Борисов, тя казва, че всички в България го познават.

В момента братята Атанас и Пламен Бобокови са обвиняеми като участници в престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Пламен Бобоков е обвиняем и по други разследвания. Едно от тях е за незаконно държане на архелогически предмети – върхове на стрели и копия.

Съпругата му се занимава основно с частния нумизматичен музей в Русе, става ясно от интервюто й. Тя е директор на фондация "Братя Бобокови" и управител на музея. По план колекцията трябва да бъде изложена в сградата на бившата музикална гимназия в Русе. Зданието, което е паметник на културата, още се реставрира.

След като прокуратурата образува няколко разследвания срещу Бобокови, миналата година бе разпоредена и проверка на колекцията от монети. Според Бобокова тя е завършила без да се констатират нарушения. Били са дадени някои препоръки, които са били изпълнени веднага.

"Важното е, цитирам: "Проверяващите не констатираха нарушения на Нумизматичен музей - Русе, по процедурата по придобиване, идентификация и регистрация на вписаните във фондовете на музея и съответните инвентарни книги движими културни ценности", "Няма несъответствия между документация и инвентарна наличност", "Не са констатирани действия в отклонение на изискванията на нормативните актове по опазване и съхраняване на ценности и няма данни за престъпление", казва Бобокова.

mediapool.bg