Кламер БГ - Новини: Конфискувано е имущество за 300 000 лв от обвинен за изнудване и наркотици

Конфискувано е имущество за 300 000 лв от обвинен за изнудване и наркотици

България

|
Четв, 11 Фев 2021г. 13:33ч.
Конфискувано е имущество за 300 000 лв от обвинен за изнудване и наркотици

Антикорупционната комисия е отнела незаконно имущество за над 300 000 лева от Цветомир Ценов-Квиц, който бе обвинен като лидер на престъпна група за изнудване и разпространение на наркотици. Делото за конфискация започна след повдигнаето на обвинението и проверката на КПКОНПИ, която установи значителни несъответствия в доходите и притежаваното от Ценов имущество

Съдът е приел несъответствие, въпреки обясненията, че Ценов е бил на трудов договор във фирмата на съпругата си, както и че е теглил банкови кредити. След решението на съда във Враца са отнети в полза на държавата пари, имоти, автомивка, стойността на обезщетението за "Audi Q7", както и товарен автомобил "Мицубиши". Общата стойност на имуществото е 311 677 лв.

Преди 4 години Ценов бе обвинен като лидер на група за изнудване чрез заплахи и побои, лихварство, палежи и разпространение на наркотици в областта на Враца и Козлодуй. Той е подсъдим и по дело за участие в престъпна групата за изнудване, лихварство и побои, ръководена от Ангел Попов - Главестия.

mediapool.bg