Кламер БГ - Новини: Рускиня, оставила бележка на гроба на родителите на Путин, е осъдена

Рускиня, оставила бележка на гроба на родителите на Путин, е осъдена

Война в Украйна

|
Пет, 12 Май 2023г. 10:15ч.
Рускиня, оставила бележка на гроба на родителите на Путин, е осъдена

Рускиня, оставила бележка на гроба на родителите на Путин, е осъдена

Ирина Цибанева бе осъдена на две години затвор, защото оставила бележка на гроба на родителите на руския президент Владимир Путин, предаде БТА, позовавайки се на АП. 60-годишната жена бе призната за виновна в оскверняване на гробните места.

Бележката, която Цибанева оставила на охранявания гроб в навечерието на рождения ден на Путин през октомври, гласи: "Родители на маниак, вземете го със себе си. Той причинява толкова много болка и проблеми. Целият свят се моли за смъртта му. Смърт за Путин. Отгледахте изрод и убиец".

Съдът стигна до извода, че поведението на Цибанева било мотивирано от политическа омраза. Тя не се признава за виновна, казва адвокатът й. Казва, че не е осквернила гроба физически, нито пък е търсила публичност за действията си.

Това е поредното решение, което показва, че нивото на репресии е много високо от началото на войната в Украйна. След инвазията в Русия бе забранено използването на думата война. Властите продължават да твърдят, че случващото се в Украйна е специална военна операция.

Едно от абсурдните дела е това срещу политика Михаил Абдалкин. Той бе разследван по подозрение, че дискредитирал въпръжените сили, защото гледал реч на Путин с нудъли, провесени на ушите.

mediapool.bg