Кламер БГ - Новини: "От доста малко стана нещо огромно". Сакскобургготски коментира катастрофата с дъщеря му

"От доста малко стана нещо огромно". Сакскобургготски коментира катастрофата с дъщеря му

България

|
Вт, 29 Авг 2023г. 09:13ч.
"От доста малко стана нещо огромно". Сакскобургготски коментира катастрофата с дъщеря му

Снимка: БГНЕС

"Мисля, че от нещо доста малко стана нещо огромно. Това са вече други причини. Най-накрая живеем в правова държава и всеки пред закона е еднакъв".

Така бившият премиер Симеон Сакскобургготски коментира ареста на дъщеря му княгиня Калина. Тя бе задържана от полицията миналата седмица след като самокатастрофира в Боровец. Пробата с дрегер установи над 1.2 промила алкохол в кръвта й и срещу нея бе образувано дело.

"Като родител винаги боли. Но се надяваме, че нещата ще приключат", каза още бившият премиер.

Това бе първият му коментар на случката. В понеделник Сакскобургготски бе в Рилския манастир, където бе отслужена заупокойна молитва за баща му цар Борис III. Той умира на 28 август 1943 г. Формално на трона застава Симеон II, но реално страната се управлява от регентски съвет, тъй като той е само на шест години.

Още по темата:

Княгиня Калина ще е на свобода срещу подписка

Към момента няма допълнителна информация за делото срещу Калина Сакскобургготска. Миналата седмица тя трябваше да се яви за предявяване на обвинение, но адвокатът й беше болен и се наложи отлагане.

Преди това съпругът й Китин Муньос разказа противоречиви версии за случката. Той първо твърдеше, че Калина е била много притеснена, защото изгубила кучето си. След това се поправи, обяснявайки, че е търсела папагала си. Муньос първо каза, че двамата не пият, но после обясни, че тя е спряла в ресторант, където може да е изпила чаша вино.

mediapool.bg