Кламер БГ - Новини: Седмокласници произведоха дезинфектанти в Стара Загора

Седмокласници произведоха дезинфектанти в Стара Загора

Общество

|
Пон, 12 Юли 2021г. 15:19ч.
Седмокласници произведоха дезинфектанти в Стара Загора

Учениците, които разработиха дезифектантите

Сн. община Стара Загора" style="float: right; margint-left: 1.5em;" />

Участниците в клуба по физика и химия към Пето основно училище "Митьо Станев" в Стара Загора разработиха почистващи препарати за пазара, съобщиха от общината.

Вдъхновени от учителя си по химия и физика Мария Личева учениците са разработили продукти за лична хигиена, дезинфекция и почистващи препарати.

Те са минали през всички стъпки за създаването на комерсиален продукт, който да бъде пуснат на пазара.

Седмокласниците са използвали учебното съдържание по химия и опазване на околната среда, физика и астрономия и технологии и предприемачество.

Физичните и химичните процеси, изучавани в 7 клас, дават богати възможности за избор на евентуални продукти, чрез коитo да се осъществи на практика STEAM обучение, коментира преподавателят им Мария Личева.

По думите й учениците са се насочили към създаването на дезифектанти повлияни от Covid пандемия. Така те са създали препарат за миене на чинии, течен сапун, препарат за почистване на баня и за стъкла, както и дезинфектант за ръце и повърхности. Препаратите са с марката "Блисто".

Създаденият от учениците течен сапун от естествени продукти, без парабени и изкуствени оцветители. Учениците са направили и проучване на пазара за реализация на продуктите. Сами са направили дизайна на етикетите и са пресметнали себестойността на производството за всеки един от тях. Определили са и цената на крайния продукт.

Целта на занятието е било да затвърдят знанията, получени в процеса на обучение по предметите в училище.

mediapool.bg